Millaisia etätyön muotoja on olemassa

Etätyöt tarkoittaa työskentelyä muualla kuin varsinaisessa toimistossa. Tällöin työntekijä tai etätyöntekijä käyttää sähköpostia, puhelinta, Skypeä jne. suorittaakseen tietyn tehtävän ja kommunikoidakseen myös yrityksen kanssa. Tämäntyyppistä työtä suositaan yleensä tehtävissä, kuten kirjoittamisessa, tutkimuksessa tai muissa vastaavissa tehtävissä. Se ei ole aivan samanlaista kuin kotona työskentely.

Miten etätyö eroaa kotona työskentelystä?

Etätyö ja kotona työskentely eroavat toisistaan huomattavasti. Kun työskentelet kotona, voit vain pysyä kotona tai voit työskennellä missä tahansa muussa paikassa, joka voi olla kaukana toimistosta, eikä sinun tarvitse mennä toimistolle mistään syystä. Sen sijaan etätyöntekijän on työskenneltävä tietyssä paikassa, joka on useimmiten lähempänä päätoimistoa, koska työntekijän on ehkä mentävä toimistoon joinakin päivinä. Etätyö kestää tietyn ajan. Tämä on keskeinen ero näiden kahden välillä.

Etätyön eri muodot

  • Etätyö: Etätyötä tekevän henkilön on työskenneltävä jossakin muualla kuin varsinaisessa toimistossa. Se voi olla eri työpiste tai jopa kokonaan eri paikka. Paikan on oltava hieman lähempänä toimistoa, koska henkilön on aika ajoin käytävä toimistossa. Työntekijät, jotka matkustavat paljon työnsä vuoksi, voidaan luokitella etätyöntekijöiksi.
  • Virtuaalinen työ: Tässä voit valita minkä tahansa sijainnin. Se voi olla kaukana toimistosta, eikä sinun tarvitse koskaan mennä toimistoon.
  • Kotona työskentely: Kotona työskentely on eräänlaista etätyötä. Ihmisten tarvitsee vain olla kotona ja tehdä työtä joka päivä. Tämä antaa myös vapauden valita itselleen tietyn sijainnin.

Nämä ovat etätyön eri tyyppejä. On olemassa tiettyjä työpaikkoja, jotka tarjoavat etätyötä.

Millaisia erilaisia etätyöpaikkoja on olemassa?

Tällaisia työpaikkoja on kaikkialla kaikilla toimialoilla. Vaihtoehto ja se, voitko hyödyntää sitä, riippuu työnantajasta ja yrityksen vaatimuksista.

On olemassa tiettyjä työpaikkoja, jotka tarjoavat etätyötä.

  • Asiakaspalvelu: Henkilön on useimmiten vastattava puheluihin ja vastattava asiakkaiden kysymyksiin puheluiden välityksellä. Kyseessä on siis etätyö.
  • Myynti ja markkinointi: Myynnin parissa työskentelevien on matkustettava paljon. Heidän on matkustettava edestakaisin toimistosta johonkin toiseen paikkaan. Siksi se tunnetaan etätyönä.
  • Koulutus, opetus ja valmennus: Opettajat tarjoavat nykyään opetusta oppilailleen enimmäkseen verkossa. Siksi tämä työ on osa etätyöskentelyä.

Työskennellessäsi kotoasi käsin, sinun on pysyttävä kotona ja tehtävä töitä joka päivä, eikä sinun tarvitse olla toimistossa. Kun taas teet etätyötä, saatat joutua käymään toimistossa joinakin päivinä.

Back To Top